Право на връщане на закупена стока

1. Право на връщане на закупени стоки

В съответствие със закона за защита на потребителите, може да се възползвате от правото си да върнете закупените продукти за ваша сметка, без никакви санкции и без да е необходимо да изтъквате конкретна причина. Нужно е само да ни информирате на имейл info@kikilondon-bg.com в срок от четиринадесет (14) дни от датата, на която сте получили продукта.

Продуктите, които желаете да върнете, трябва да бъдат изпратени обратно в срок от четиринадесет (14) дни от датата, на която сте ни информирали за решението си, на следния адрес: България, гр. София 1750, ж.к. Младост 1, Търговски Център "Чергата", ет.1, офис 30.

Ако сте изпълнили всички изисквания посочени по-долу, напълно ще възстановим сумата на върнатите продукти:

-  Продуктите да са неразпечатани и в оригиналната си опаковка;

-  Да нямат следи от употреба, нарушен вид или зацапване;

-  Да включите оригиналната фактура/ касов бон, с които сте получили продуктите или номера на поръчката си;

Разходите по връщането на продуктите са за ваша сметка;

Ще бъдете уведомени, ако върнатите продукти не могат да бъдат приети, защото не отговарят на условията, посочени в предходния параграф. В този случай можете да изберете продуктите да бъдат доставени обратно до вас за ваша сметка.

Ако откажете горепосочената доставка, си запазваме правото да задържим продуктите и платената за тях сума.

Моля, имайте предвид, че всички мита, данъци и такси, които сте платили за доставката на закупените продукти (ако има такива) ,не могат да се възстановяват.

2. Рекламации

2.1 Рекламация за повредена пратка се извършва:

  • в момента на получаване на пратката и в присъствието на куриер, като това се отбелязва със забележка в товарителницата и с попълнен на място констативен протокол в два екземпляра, подписани от получателя и куриера.

или

  • в рамките на 14 дни от получаването на пратката на имейл info@kikilondon-bg.com, като задължително се упоменава номер на поръчката и са предоставени снимки на продукта/ продуктите.

2.2 Въпреки, че даваме 100% гаранция за нашите продукти, допускаме, че може да има неудовлетворени клиенти. В този случай моля, свържете се с нас, за да преценим как можем да сме ви от помощ. При основателна причина за рекламация, тя може да бъде предявена до 14 дни от датата на получаване на продукта.
Моля, имайте предвид, че повишената чувствителност или алергична реакция към доставените стоки не може сама по себе си да се счита за дефект на стоката. По подобен начин, недостатъците в подаръци и други безплатни артикули, които предоставяме в допълнение към поръчката ви, не се считат за дефект.

Ако при закупуване на продукта, който искате да върнете, той е бил съпроводен от безплатен/и артикул/и, то е необходимо да върнете и тях в съответния вид (пълни и неизползвани, в оригиналната им неразпечатана опаковка)

3. Възстановяване на суми

Процедурата за възстановяване на сумата за върнатите продукти се стартира в срок до 14 работни дни от датата, на която сме ги получили.

Срокът за възстановяване на сумата, която сте платили за закупуване на върнатите продукти зависи от формата на плащане, която сте използвали:

  • Покупка с наложен платеж: всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на ваша лична сметка.
  • При необходимост от връщане на платени с дебитна или кредитна карта суми, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

Последна редакция: 07.01.2022 г.